Ta med dig posten när du flyttar

Eftersänd din post så att du inte missar något kul och viktigt.

Ta med dig posten när du flyttar

EFTERSÄND DIN POST

Ibland är det extra härligt att få post!

Glöm inte att eftersända din post när du byter bostad så att du inte missar något kul och viktigt i livet! Är du student får du 50% rabatt och kan göra flera eftersändningar om du flyttar under eller mellan terminerna.

Eftersändning på nolltid

Med de här enkla stegen beställer du eftersändning och adressändrar när du flyttar. Om du tillfälligt ska bo någon annanstans, till exempel åka till sommarstället eller på en resa, så ska du beställa tillfällig eftersändning.

Gå till adressandring.se, du behöver ha BankID
Fyll i dina uppgifter och eftersänd din post
Kontrollera uppgifterna och din bekräftelse
Du kan alltid ändra ditt val via kundtjänst

Fem vanliga frågor

Titta här först om du har några frågor. Vi har samlat de vanligaste frågorna här.
Du är alltid välkommen att ringa vår kundtjänst på 0771-97 98 99.
Du kan hitta fler vanliga frågor och svar här

Eftersändning av posten gäller i 12 månader och kostar 498 kronor. För studenter (stäms av mot Studentkortet eller Mecenat) och ungdomar (under 26 år) kostar eftersändning 249 kronor när du har adressändrat. Om du betalar via faktura tas en avgift på 29 kronor ut.

Nej, beställningen gäller bara de personer du skriver in i din beställning.

Om du bekräftar med BankID när du beställer så kan adressändringen starta på fyra arbetsdagar. Om tjänsten inte direktbekräftas kan den som tidigast startas efter nio arbetsdagar.

En adressändring utan eftersändning betyder att du väljer Åter avsändaren som alternativ för posthanteringen. När postoperatörerna registrerat att du flyttat kommer de att skicka tillbaka din post till avsändaren med meddelande om att du har flyttat. Det kan leda till att din post och dina räkningar inte kommer fram i tid och att avsändaren inte får din nya adress.

Om Skatteverket får din flyttanmälan inom en vecka från det datum du flyttade så gäller din folkbokföring från detta datum. Kommer anmälan senare gäller folkbokföringen från den dag anmälan kommit in. Det räcker inte med att ändra din folkbokföringsadress hos Skatteverket för att få all din post.

EFTERSÄND DIN POST

Missa inget roligt i livet

Det finns många tillfällen då din post är viktig i livet. När du får brev från en vän, ett bra erbjudande, en räkning, inbjudan till mormor eller till en spännande fest.

Meningen med livet!

Josh är glad att han tänkte på att adressändra och eftersända sin post när han flyttade. Så att han träffade sin kärlek och fick sin son Leo.

När du får oväntat besök!

Petra är glad att hon tänkte på att adressändra och eftersända sin post när hon flyttade. Så att Figaro fick en ny fodervärd till slut.

Gammal kärlek rostar aldrig!

Magnus är glad att han tänkte på att adressändra och eftersända sin post när han flyttade. Så att brevet från hans barndomskärlek Gunilla kom fram.

Viktigt att veta

Om Svensk Adressändring

Det är bara hos oss du kan eftersända posten när du flyttar. Så att din post vidarebefordras till den nya adressen under 12 månader.

Läs mer

BankID och mobilt BankID

BankID är en e-legitimation du kan använda för att logga in med dina personuppgifter. Du beställer BankID via din internetbank.

Läs mer

Skatteverkets tjänster

Hos Skatteverket kan du enbart ändra din folkbokföringsadress. Ändra postadress och eftersända din post gör du hos oss.

Läs mer